Inbraakpreventie

Een inbreker heeft slechts een paar seconden nodig om te bepalen of een pand makkelijk binnen te dringen is. U moet er dus voor zorgen dat hij uw huis of pand het liefst met een grote bocht voorbijloopt. Hoe u dat doet? Door tijdelijk in de huid van de inbreker te kruipen. 

U kunt dan wellicht een goed beeld hebben van de manier waarop een inbreker te werk gaat. Goede inbraakpreventie kenmerkt zich door een mix van bouwkundige en elektronische maatregelen. 

Waarom? Omdat u inbrekers niet alleen zo snel en goed wilt detecteren, maar het ze ook zo moeilijk mogelijk wilt maken om bij uw spullen in de buurt te komen. Daar zijn elektronische en bouwkundige maatregelen voor nodig.

Brandpreventie

 

Er is niemand die zit te wachten op brand en er zijn verschillende maatregelen te nemen waarmee u de kans op brand kunt verkleinen. Waarschijnlijk heeft u de term brandpreventie vast weleens voorbij zien komen, maar wat betekent deze term eigenlijk precies.

De term preventie wordt over het algemeen gebruikt wanneer we het hebben over het voorkomen en we een actie ondernemen om ervoor te zorgen dat iets niet gebeurt. Dit is ook bij brandpreventie het geval, maar onder brandpreventie vallen niet alleen maatregelen die een brand voorkomen, maar vallen ook hulpmiddelen waarmee we ervoor kunnen zorgen dat een beginnende brand snel gedoofd kan worden.

Ook valt onder de term brandpreventie, maatregelen die ervoor zorgen dat er geen slachtoffers vallen en mensen snel weg kunnen en op tijd op de hoogte zijn. Ook richt brandpreventie zich op het beperken van eventuele materiële schade bij een potentiële brand.