Onderstaand een opsomming van werkmaterieel wat kan worden verzekerd op een werkmaterieelverzekering. De lijst is bijna eindeloos...

aggregaat, autokraan, bestratingsmachine, betonmixer, betonmolen, betonpomp, blokkenstelmachine, bobcat, botenkraan, botenlift, bouwkraan, bouwlift, bovenloopkraan, bronbemalingspomp, buigmachine, bulldozer, combines, compactor, composteermachine, compressor, dragline, elektrocar, excavator, freesmachine, graafmachine, grasmaaimaaier, hakselaar, handpallettruck, handpalletwagen, hogedrukreiniger, houtversnipperaar, kniklader, knipmachine, laad/loskraan, ladderlift, ladderlift, landbouwkraan, landbouwwerktuigen, laserapparatuur, maaimachine, meeneemheftruck, mestverspreider, mini-graafmachine, mobiele kraan, mortelspuitmachine, motormaaier, pallettruck, palletwagen, pompwagen, portaalkraan, reachtruck, rooimachines, schranklader, schrobmachine, scraper, speciemixer, speciespuitmachine, spuitmachine, stapelaar, steenbreker, transformator, transportband, trilplaat, trilstamper, trilwals, unimog, veegmachine, veldspuit, verhuislift, voermengwagen, vorkheftruck, vuilverdichter, wegmarker, wegwals, wiellader, zijlader, zwenklader, ........

 • Wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekering.
  • Schade die u aanricht aan anderen is gedekt.
  • U kunt een aanvullende dekking afsluiten voor aansprakelijkheid voor ondergrondse zaken.
  • De Werkmaterieelverzekering dekt ook schade aan uw eigen bezittingen.
 • Beperkt Casco verzekering.
  • Uw materieel is verzekerd bij brand, diefstal, verduistering, ruitbreuk en stormschade.
 • Cascoverzekering.
  • U bent ook naast de bovengenoemde dekking ook verzekerd bij aanrijdingen, botsen, slippen, en omslaan.
  • Ook als het door uw eigen schuld gebeurt.
  • Bovendien is schade door vandalisme, onjuiste bediening en bijvoorbeeld grondverzakking of overstroming gedekt.
 • Casco inclusief eigen gebrek polis.
  • Als u eigen gebrek meeverzekert, bent u ook verzekerd bij tegen schade door kapot materieel, materiaalmoeheid en materiaal- en constructiefouten.
  • Weigert een machine plotseling dienst? Dan is deze schade (eigen gebrek) gedekt. De machines mogen dan niet ouder zijn dan zes jaar.

Met de aanvulling Ondergrondse Schade verzekert u zich tegen de financiële gevolgen van schade aan ondergrondse kabels, buizen en leidingen door graafwerkzaamheden. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. De dekking Ondergrondse schade is speciaal voor machines waarmee u grondverzet-­werkzaamheden verricht.

De aanvullende verzekering Bestaande Eigendommen verzekert u voor schade die werk­materieel aan uw eigen bezittingen veroorzaakt. Ook schade aan zaken onder uw beheer zijn dan verzekerd, bijvoorbeeld een beschadigde roldeur van een gehuurd pand. Deze schade is niet meeverzekerd onder de WA-dekking.

Met de aanvullende Schadeverzekering voor inzittenden verzekert u de werkelijke schade van de bestuurder en passagier(s) na een ongeval. Zowel schade aan personen als schade aan zaken.

Alle (land)bouwvoertuigen van de categorie T, C, R en S moeten op 1 januari 2021 goed­gekeurd zijn volgens de eisen van RDW. Dit is nodig om de verkeersveiligheid te ver­beteren. Is het (land)bouwvoertuig niet geregistreerd en niet goedgekeurd? Dan heeft u geen toestemming om op de openbare weg te rijden. Op de website van de RDW vindt u een uitgebreid overzicht van alle voertuigen die vanaf 1 januari een kentekenplicht hebben. Ook vindt u hier alle uitzonderingen en vragen over deze kentekenplicht.

Rijdt het (land)bouwvoertuig harder dan 25 km/u? Dan bent u ook verplicht een ken­teken­plaat op het voertuig te monteren. En vanaf 1 mei 2021 geldt ook een APK-plicht voor land- of bosbouwtrekkers op wielen die harder kunnen rijden dan 40 km/u.

Maak uw keuze!

Verzekering vergelijken & aanvragen